Info Discover Tec Diving Info Advanced Tec Diving

Eenvoudig technisch duiken, met beperkte decompressie

Maak diepe technische decompressie-duiken

De International Association of Nitrox and Technical Divers (IANTD) is een duiktrainingorganisatie met een breed scala aan opleidingen op het gebied van duiken: van sportduiker tot extreem trimix duiker.

IANTD is opgericht in 1985 door Dick Rutkowski die werkzaam was als duiktoezichthouder bij de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Dick Rutkowski introduceerde het gebruik van Nitrox als alternatief ademgas voor het recreatieve duiken.

Vanaf 1991 was IANTD de eerste duiktrainingorganisatie die trainingsprogramma’s verzorgde in allerlei aspecten van het zogenaamde "technisch duiken", zoals Advanced Nitrox, Deep Air, Technical Diver, Cave and Wreck Penetration, Normoxic Trimix, Trimix, Rebreathers, etc.


IANTD heeft een hele reeks van duikopleidingen van beginnende duiker tot trimix-duiker en rebreather-opleidingen. Alle IANTD instructeurs zijn goed getrainde instructeurs en de IANTD standaards eisen van de instructeur een brede theoretische en praktische kennis.


IANTD maakt een duidelijk verschil tussen sportduikopleidingen en technische duikopleidingen.

IANTD is ervan overtuigt dat diepe duiken, duiken in gesloten omgeving of lange decompressieduiken mogelijk moeten zijn voor de meer gevorderde duiker. Dit moet op een verantwoorde manier kunnen gebeuren. Wij ervan overtuigd dat het technisch duiken aangeleerd moet worden door middel van intensieve cursussen met veel praktijk. Daarom worden in de IANTD technische opleidingen niet het aantal duiken maar de duiktijd geteld. De technisch duikopleidingen die IANTD je biedt gaan van Technical Nitrox tot Trimix duiker.


Geen bellen, geen geluid

Info Recreatief Tec Diving Info Rebreather Tec Diving

BACK

Ontdek zelf tec-diving en probeer het in het zwembad

  LEADER IN TECHNICAL DIVING EDUCATION

klik op de afbeeldingen voor informatieREBREATHER TEC ADVANCED TEC RECREATIEF TEC DISCOVER TEC