Lees de antwoorden op veel gestelde vragen

Geen fles(sen) meer op je rug. Doordat de flessen aan de zijkant van je lichaam hangen, zweef je ook gemakkelijker onder water. Hierdoor ben je meer in balans.

Buiten het water is het ook gemakkelijker om met de flessen te lopen omdat deze gemakkelijk verwijderd kunnen worden van het vest.


De (alu) flessen klik of hang je boven en onder aan een speciaal voor sidemount-diving ontworpen vest. De fles kan alle kanten op en zit niet vast op je rug. Zo is het mogelijk om de flessen overal naar toe te bewegen en jezelf dus smaller te maken om gemakkelijker op speciale plekken te komen. Denk hierbij aan het betreden van een wrak of een grot.


Sommige duikers vinden zichzelf meer flexibel omdat ze niet afhankelijk zijn van een buddy, solo duiken is beter te verkopen wanneer je 2 compleet gescheiden systemen voor jezelf hebt.


Omdat de flessen naast je hangen kan je er eigenlijk alles mee, zoals hiernaast beschreven ben je flexibeler. Dit werkt al mee aan de veiligheid.

Maar het is ook mogelijk om onder water de fles en automaat te bedienen. Iets wat moeilijker gaat als je de fles op je rug hebt. Handig dus wanneer er een probleem ontstaat.


  CURSUS DETAILS


  CURSUS INHOUD

  2 theorie modules

  theorie examen

  4 buitenwaterduiken (minimaal)
  € 310,-


  INCLUSIEF

  brevetkosten


  EXCLUSIEF

  basis duikuitrusting

  huur duikpak, vinnen, masker

  flesvullingen


  VOORWAARDEN

  tenminste 15 jaar oud
  medisch gekeurd

  PADI Open Water Diver brevet of gelijkwaardig

BACK

AANMELDEN